Receptie:  0268-456379
 0740-900400
Rezervari grupuri: 0740-400700
Tiroliană
Complex Hotelier Eden - Agrement tirolianăComplex Hotelier Eden - Agrement tirolianăTiroliană - traversarea unui obstacol natural pe corzi sau cabluri, folosind technici de alpinism. Avem disponibile trei tiroliane montate la înălţimi de 40, 50, 136 metri în Cheile Râşnoavei.

Există varianta montării unei tiroliene şi în Predeal în cazul în care grupul de participanţi este de minimum 15 persoane.

Tiroliana mică şi cea medie:
Ca traseu integrat, în care nu există timpi irosiţi, tiroliana este disponibilă la 50 de metri distanţă faţă de pământ; este amenajată pe cablu şi este integrată unui urcuş abrupt; se urcă numai cu echipament de alpinism, asigurat pe corzi care duc la punctul de plecare pe tiroliană; aici se află un operator care asigură tranziţia pe instalaţia ce va duce clientul de pe o stâncă pe alta; este un circuit de mare impact, întrucat după tiroliană, sub supravegherea personalului nostru, urmeaza rapelul, coborârea verticală pe corzi de alpinism.

Tiroliana mare:
Tiroliana mare este disponibilă la 136 de metri înălţime; este construită din cabluri supradimensionate şi ancorate solid în stâncă; la acest nivel se trece chiar de pe un munte pe altul, traversând o prăpastie pe o lungime de 150 de metri; viteza de deplasare este de 10 metri/ secunda. La punctul de plecare se ajunge pe poteca, dupa un urcuş de 10-15 minute;

Locaţie: Cheile Râşnoavei
Pereţi sudici şi sud-estici, rocă calcaroasă. Din vîrful Postăvarului (1799 m) către vest-sud-vest coboară o creastă din stâncă albă, calcaroasă, a cărei imagine este familiară localnicilor. Creasta sfârşeşte abrupt în Cheile Râşnoavei (Râsnovului) şi apare pe cea mai nouă hartă turistică sub numele de Muchia Cheii.

Apele din sudul Muchiei şi care au sapat cheile sunt drenate de Valea Cheii. În impresionantul perete din Cheile Râsnoavei - malul drept - s-au stabilit mai multe trasee alpine, dintre care cele mai cunoscute sunt Santinela Cheilor şi Surplombele de Aur.

Alături de aceste trasee, în Cheile Râsnovei au apărut şi alte trasee care pot fi cu uşurinţă reperate, fiind marcate foarte vizibil cu vopsea, aplicată pe stînca. Foarte interesante datorită caracterului lor şi a expoziţiei sudice sunt traseele din Peretele sudic al Postăvarului (Abruptul Itwig) şi din Vanga Mare.

Baza de plecare pentru peretele sudic al Postăvarului este cantonul forestier Poiana Inului. De aici se ajunge la hătaşul de la baza pereţilor. În imediata vecinătate a Braşovului, la Pietrele lui Solomon, se practică escalada sportiva. Accesul în Cheile Râşnoavei se face din Drumul Naţional 73 A - Predeal-Râsnov - pe un drum carosabil care se ramifica din dreptul Cabanei Cheia spre est. De asemenea, de la Predeal - Hotel Trei Brazi se poate ajunge pe potecile marcate cu triunghi albastru şi triunghi galben, iar de la halta Timişu de Sus pe triunghi roşu.

Preţuri tiroliană:
1. Tiroliana mică inclusiv căţărare : 15 Euro/pers. (minimum 7 persoane)
2. Tiroliana mică + rapel : 25 Euro/pers. (minimum 7persoane)
3. Tiroliana medie + rapel : 25 Euro/pers. (minimum 7 persoane)
4. Tiroliana mare: 30 Euro/pers. (minimum 7 persoane)

 

Sunteti interesati de noutatile si promotiile aparute pe EdenHotel.ro?

Va rugam sa introduceti adresa
Dvs. de email:


Linkuri utile

Stomatologie Oradea si implant dentar la cele mai accesibile preturi.

Strategii de marketing si marketing online pentru turism.